Total 24 Hours of Spa
26 tot 29 juli 2018
Enkele sekonden, dit is een traditie geworden in de Total 24 Hours of Spa! De overwinning speelt zich op enkele details. En dit jaar is het een kleine verrassing! Het is BMW die eer deed aan zijn ongelooflijk palmares in de dubbele klokkentoren in de Ardennen. Dermate de eind overwinning speelde zich tussen de M6 GT3's nr.34 van Walkenhorst Motorsport en de nr.99 van Rowe Racing! En het verhaal zodat het een verrassing blijft tot op het einde, het is het team van Henri Walkenhorst dat zich oplegde met Tom Blomqvist, Philipp Eng en Christian Krognes! Enkel een tiental sekonden scheiden dit trio van Alexander Sims, Jens Klingmann en Nick Catsburg. Het Beiers merk heeft alles genomen, wat aantoonde dat de M6 GT3 zich niet een eerste keer heeft opgelegd voor niks met Maxime Martin.

Overwinnaar vorig jaar, Audi moet zich deze maal genoegen met een derde en vierde plaats. En het is het 100% privee initiatif van Land-Motorsport dat eindigd op de laatste trede van het podium met de gebroeders Kelvin en Sheldon van der Linde, verenigd met de Zwitser Jeffrey Schmidt, dat eindigde op nauwelijks 27"5! Wat betekend dat de winnars van vorig jaar, de Saintéloc Racing Audi nr.25 van Fred Vervisch, Christopher Haase en Markus Winkelhock, geen recht heeft gehad op de eer van de top 3, gefaald op een vijftiental sekonden van de zuster wagen, zichzelf troostend met de klasse overwinning in de Intercontinental GT Challenge.

Eveneens geen podium voor Mercedes-AMG, dat zich moet troosten met de ere plaatsen, met de Black Falcon nr.4 van Engel/Buurman/Stolz net voor de AKKA ASP nr.88 van Marciello/Juncadella/Vautier. Mooie 7de plaats voor de nieuwe RJN Nissan GT-R nr.23 van Buncombe/Ordonez/Parry, die haar groot begin te Spa slaagde ; terwijl dat Audi Sport Team WRT de verslagen van deze editie zijn en zich moeten troosten met de 8ste plaats van de nr.2 van Rast/Müller/Frijns ; en R-Motorsport, waarvan het uitstekend begin van de race van de twee Aston Martin Vantage GT3's niet werd beloond, enkel de nr.76 van Dennis/Thiim/Vaxivière verschijnen in de top 10 op de 9de plaats, voor de SMP Racing Ferrari 488 GT3 nr.72 van Aleshin/Molina/Rigon, goed hersteld van haar problemen in het begin van de race.

In de verschillende groepen, de lauweren kwamen aan de Ombra Racing Lamborghini Huracan nr.12 van Ling/Frassinetti/Monti/Rizzoli in de Silver Cup, de Rinaldi Racing Ferrari 488 nr.333 van Keilwitz/Mattschull/Salikhov/Perel in de Pro-Am Cup, de Barwelle Motorsport Lamborghini Huracan nr.77 van Amstutz/Machitski/Abra/Kujala in de Am Cup en de Speedlover Racing Porsche nr.70 van Paque/Paisse/Wilwert/Petit in de Nationale Groep. Op te merken aan de Belgische zijde, de 2de plaats in de Am Cup van Bernard Delhez op de Target Lamborghini Huracan en de aanwezigheid aan het einde van Bertrand Baguette, op de Castrol Racing Team Honda NSX GT3 waar veel over werd gesproken.
Pos. Nr Piloot / Co-piloot Wagen Team
1 34 Blomqvist / Krognes / Eng BMW M6 GT3 Walkenhorst Motorsport
2 99 Sims / Klingmann / Catsburg BMW M6 GT3 Rowe Racing
3 29 van der Linde / van der Linde / Schmidt Audi R8 LMS Montaplast by Land-Motorsport
4 25 Winkelhock / Vervisch / Haase Audi R8 LMS Audi Sport Team Sainteloc
5 4 Buurman / Stolz / Engel Mercedes-AMG GT3 Mercedes-AMG Team Black Falcon
6 88 Marciello / Juncadella / Vautier Mercedes-AMG GT3 Mercedes-AMG Team Akka ASP
7 23 Parry / Buncombe / Ordonez Nissan GT-R Nismo GT3 GT Sport Motul Team RJN
8 2 Rast / Müller / Frijns
Audi R8 LMS Audi Sport Team WRT
9 76 Vaxiviere / Dennis / Thiim Aston Martin V12 Vantage R-Motorsport
10 72 Aleshin / Molina / Rigon Ferrari 488 GT3 SMP Racing