WEC 6 Hours of Spa
4 tot 6 mei 2017
De 2017 editie van de 6 Hours of Spa werden gewonnen door Toyota Gazoo Racing in de kategorie LMP1. Aan de finish, de Toyota TS050 - Hybrid nr.8 van Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazui Nakajima had enkele sekonden voorsprong op de zuster wagen nr.7 van Mike Conway en Kamui Kobayashi, terwijl dat de laatste Toyota TS050 - Hybrid van Stéphane Sarrazin, Yuji Kunimoto en Nicolas Lapierre die, in Spa, de enige van de drie wagens was met een low-downforce aerodynamische kit, als vijfde eindigde. De Porsche 919 Hybrid nr.2 van Timo Bernhard, Earl Bamber en Brendon Hartley vervolledigde het podium van de meester kategorie.

Na de kwalificaties van vrijdag, beheerst door de Porsche 919 Hybrid nr.1 van Neel Jani, André Lotterer en Nick Tandy, en een perfekte start van de Duitse wagen, de Toyota's TS050 - Hybrid nr.8 en nr.7 konnen de leiding overnemen gedurende het eerste uur van de race. Porsche kon die oversteken en de leiding overnemen op twee uur van het einde, als een Full Course Yellow Brendon Hartley toestond een refuelling te doen in goeie omstandigheden. Maar Porsche genoot niet lang van dit voordeel, daar een schok van de Nieuw-Zeelander met een Alpine A470 LMP2 hel verplichte de wagen binnen te brengen in de pit om de splitter te vervangen.

Drievoud voor de Oreca 07's in LMP2, met de G-Drive Racing nr.26 van Roman Rusinov, Alex Lynn en Pierre Thiriet die won voor de Vaillante Rebellion nr.31 van Bruno Senna, Nicolas Prost en Julien Canal, en de Jackie Chan DC Racing Oreca nr.38 van Ho Pin Tung, Oliver Jarvis en Thomas Laurent.

In de LMGTE Pro kategorie, beheerde Ferrari zowel de kwalificaties als de race met de 488 GTE nr.71 van Davide Rigon en Sam Bird van het team AF Corse ne een gedurend gevecht met de zuster wagen nr.51 van James Calado en Alessandro Pier Guidi. Ronde na ronde, en met een pitstop strategie zonder falen, vergrote het verschil tussen de tee Ferrari's en de Ford GT's van Ford Chip Ganassi Team UK.

Aston Martin beheerste nogmaals de LMGTE Am kategorie met de Vantage nr.98 van Pedro Lamy, Paul Dalla Lana en Matthias Lauda, voor de Dempsey-Proton Porsche 911 RSR nr.77 van Matteo Cairoli, Christian Ried en marvin Dienst, en de Clearwater Racing Ferrari 488 GTE van Matt Griffin, Keita Sawa en Weng Sun Mok.
Pos. Nr Piloot / Co-piloot Wagen Team
1 8 Buemi / Davidson / Nakajima Toyota TS050 - Hybrid Toyota Gazoo Racing
2 7 Conway / Kobayashi Toyota TS050 - Hybrid Toyota Gazoo Racing
3 2 Bernhard / Bamber / Hartley Porsche 919 Hybrid Porsche LMP Team
4 1 Jani / Lotterer / Tandy Porsche 919 Hybrid Porsche LMP Team
5 9 Sarrazin / Kunimoto / Lapierre Toyota TS050 - Hybrid Toyota Gazoo Racing
6 4 Webb / Kraihamer / Rossiter Enso CLM P1/01 - Nismo Bykolles Racing Team
7 26 Rusinov / Thieriet / Lynn (1ste LMP2) Oreca 07 - Gibson G-Drive Racing
8 31 Canal / Prost / Senna Oreca 07 - Gibson Vaillante Rebellion
9 38 Tung / Jarvis / Laurent Oreca 07 - Gibson Jackie Chan DC Racing
10 13 Beche / Heinemeier Hansson / Piquet Jr Oreca 07 - Gibson Vaillante Rebellion