ELMS 4 Hours of Spa-Francorchamps
23 tot 25 september 2016
Een eerste race in de European Le Mans Series met een Proto LMP2... en een eerste podium voor het team WRT. Geen twijfel, het Belgisch team heeft snel de werkwijze van de ELMS verstaan, en tijdens de Spa 4 Hours, Will Stevens, Laurens en Dries Vanthoor waren eenvoudigweg royaal, gebruik makende van de talrijke race incidenten om de 2de plaats te halen net na de DragonSpeed Oreca 05 van Nicolas Lapierre, Henrik Hedman en Ben Hanley! Der meer, een onberispelijke prestatie na een volledige nacht te hebben gewerkt, het team WRT heeft pas in de nacht hun nieuw Ligier chassis ontvangen, daa deze dat het slachtoffer was van een accident gedurende de testrit te beschadigd was!
Nogmaals is het met de strategie dat WRT een verschil deed, met Pierre Dieudonné aan de leiding om de nr.47 te doen stijgen in het klassement door gebruik te maken van iedere neutralisatie om te tanken. Wat dan te zeggen over de tijden getekend door de jonge Dries Vanthoor, onbetwistbare onthulling van het weekend.

Het eind podium werd vervolledigd met de Thiriet by TDS Racing Oreca 05 van Thiriet-Beche-Hirakawa, de leiders van het kampioenschap, die perfekt hebben gebruik gemaakt van het accident van Andrea Pizzitola aan het stuur van de Algarve Pro Racing Ligier op enkele minuten van het einde.

Mooie overheersing van het team Graff Racing in LMP3, met de overwinning van de Ligier nr.9 van Trouillet-Petit-Guibbert, net voor de twee wagens van de United Autosports van Brundle-Guasch-England en Patterson-Bell-Boyd.

In LM-GTE, volledig leadership voor de JMW Motorsport Ferrari 458 nr.66 van Bertolini-Smith-Butcher, net voor de Proton Competition Porsche nr.88 van Cairoli-Ried-Roda en de AF Corse Ferrari nr.55 van Griffin-Cameron-Scott.
Pos. Nr Piloot / Co-piloot Wagen Team
1 21 Hedman / Lapierre / Hanley Oreca 05 - Nissan DragonSpeed
2 47 Vanthoor / Stevens / Vanthoor Ligier JS P2 - Judd Team WRT
3 46 Thiriet / Beche / Hirakawa Oreca 05 - Nissan Thiriet by TDS Racing
4 41 Rojas / Canal / Berthon Ligier JS P2 - Nissan Greaves Motorsport
5 38 Dolan / Tincknell / van der Garde Gibson 015S - Nissan
G-Drive Racing
6 32 Coletti / Wirth / Petrov BR 01 - Nissan SMP Racing
7 23 Barthez / Buret / Chatin Ligier JS P2 - Nissan Panis Barthez Competition
8 28 Lafargue / Lafargue / Enjalbert Ligier JS P2 - Judd Idec Sport Racing
9 25 Munemann / Hirschi / Pizzitola Ligier JS P2 - Nissan Algarve Pro Racing
10 9 Trouillet / Petit / Guibbert (1ste LMP3) Ligier JS P3 - Nissan Graff Racing