Rallye du Condroz-Huy
2 tot 4 november 2018
Deze maal is het gebeurt! Na 2 maal een tweede plaats, heeft de Fransman Stéphane Lefebvre, samen met Xavier Portier, zich opgelegd tijdens de Rallye du Condroz-Huy, en behaalde een overwinning zowel autoritair als kwetsbaar na 20 KP's. Leider vanaf de tweede sectie zaterdag ochtend, de WRC2 piloot heeft alle valstrikken kunnen vermijden, en verhoogde het tempo zondag in het begin van de dag om iedereen eraan te herinneren wie de baas is, om vervolgens het travail op de mooiste wijze af te werken! Maar laat het gezegd worden, het niveau van het Belgian Rally Championship is juist ongelooflijk, met een Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) die het hoofd hield tot op het einde aan de toekomstige winnaar, blijvend in zijn onmiddelijk kielzog, en legde op ieder ogenblik een druk op.
Fantastisch en intens, het gevecht voor het eind podium bleef tot op het einde, Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) nam uiteindelijk het beste op de 2017 kampioen Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5 voor... 5"8! Kevin Demaerschalk heeft eveneens een mooi resultaat behaald aan het stuur van de Citroën C3 R5 op het einde van de competitie. De Vlaamse piloot heeft zich toegepast om het beste te nemen op Ghislain de Mévius (Skoda Fabia R5), Cédric De Cecco (Skoda Fabia R5) en Xavier Baugnet (Citroën C3 R5), die niet onwaardig waren en vochten op de sekonde. Xavier Bouche (Skoda Fabia R5) en Olivier Collard (Skoda Fabia R5) hebben logischerwijze de top 10 vervolledigd, rekening houdend met hun gebrek aan competitie.

Zoals voorzien, heeft Grégoire Munster op 19 jaar de Junior BRC titel behaald tijdens de Rallye du Condroz, laatste ronde van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship. Voor de jonge student, was de Condroz de 23ste rally van het seizoen. Zijn titel werd helaas verduisterd door het dodelijk ongeval van Rik Vanlessen, zijn teamgenoot bij BMA. Uit respect voor de familie en de vrienden van Rik, heeft de nieuwe Junior Kampioen opgegeven aan het einde van de 8ste KP. Op dit ogenblik had hij reeds 6 beste tijden getekend in zijn kategorie.
Tobias Brüls nam de fakkel over op een Peugeot 208 R2, verhuurd bij Peugeot Deutschland, nadat zijn wagen ingezet door het team Chazel gestolen werd de avond voor de start. De piloot uit de Oostkantons was goed gestart om zich een tweede overwinning in zijn categorie te geven toen hij 2 minuten verloor zondag ochtend volgend op een gebroken remslang. Iets later, ging hij voor dezelfde rekening van de baan. De overwinning kwam zo toe aan Gilles Pyck, die zich een mooie derde overwinning biede in het Pirelli Junior BRC, voor zij eerste deelname aan de Rallye du Condroz.
Pos. Nr Piloot / Co-piloot Wagen Team
1 3 Lefebvre / Portier Citroën C3 R5 PH Sport
2 5 Fernémont / Maillen Skoda Fabia R5 Racing Technology San Mazuin
3 2 Cherain / Cuvelier Skoda Fabia R5 Metior Sport
4 46 Verschueren / Prévot Skoda Fabia R5 GoDrive Racing
5 8 De Mevius / Jalet Skoda Fabia R5 G Rally Team
6 11 De Cecco / Humblet Skoda Fabia R5 Metior Sport
7 16 Demaerschalk / Vanneste Citroën C3 R5 J-Motorsport
8 17 Baugnet / Leyh Citroën C3 R5 PH Sport
9 12 Bouche / Jamar Skoda Fabia R5 Toksport WRT
10 10 Collard / Borlon Skoda Fabia R5 HK Racing