Rallye de Wallonie
28 tot 30 april 2017
Na een begin van het seizoen uitzonderlijk moeilijk, Kevin Abbring, met co-piloot Pieter Tsjoen, heeft uiteindelijk zijn Peugeot 208 T16 R5 kunnen opleggen in de nationaal Belgische competitie. De Nederlander heeft integraal de Rallye de Wallonie beheerst, en zelfs als Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) de twee laatste scratchen tekende, Abbring en Tsjoen hebben heel gemakkelijk het algemene klassement gewonnen. Ze hebben de Naamse proef beëindigd met een voorsprong van 46"4 op Ghislain de Mevius (Skoda Fabia R5), terwijl het gevecht tot op de finish voor de kleinste trede van het podium in het voordeel van Verschueren draaide, die Guillaume Dilley (Hyundai i20 R5) overstak net op de draad, een verschil van 0"5 verdeelde de twee piloten aan het einde van de 25 proeven!

De vierde anche van het Junior Belgian Rally Championship werd gereden in het kader van de Rallye de Wallonie te Jambes op 25 natuurlijke en selectieve proeven. Trouwens, op het veeleisend parcours, meerdere jonge piloten (buiten het JBRC) zijn in de fout gegaan. In de tweede proef zaterdag ochtend, Achiel Boxoen heeft zich laten verrassen met zijn Opel Adam R2. In de vorige proef, was het Grégoire Munster die van de baan ging. Guillaume de Mevius heeft deze fout niet begaan: de piloot van het RACB Nationaal Team heeft zich op aanneemlijke wijze opgelegd, al heeft Romain Delhez hem het leven meoilijk gemaakt.
Gedurende de ganse dag van zaterdag, was Romain Delhez op de hakken van Guillaume de Mevius. Voor de laatste dag, was het verschil amper van een halve minuut. De Opel Adam R2 piloot verloor het contact zaterdag avond. Met versleten banden ging hij in de fout en moest de dag eindigen in sukkeldraf.
De overwinning in Junior BRC kwam dan aan Guillaume de Mevius, auteur van een perfekte race in de regio van zijn kinderjaren.
Pos. Nr Piloot / Co-piloot Wagen Team
1 7 Abbring / Tsjoen Peugeot 208 T16 R5 DG Sport
2 12 de Mevius / Jalet Skoda Fabia R5 BMA Autosport
3 46 Verschueren / Hostens Skoda Fabia R5 GoDrive Racing
4 6 Dilley / Leyh Hyundai i20 R5 Burton Racing
5 14 Demaerschalk / Eelbode Citroën DS3 R5 J-Motorsport
6 9 Fernémont / Maillen Ford Fiesta R5 Team Floral
7 10
Bouche / Royer Skoda Fabia R5 BMA Autosport
8 8 Geusens / Cuvelier Ford Fiesta R5 Team Floral
9 15 De Cecco / Humblet Peugeot 208 T16 R5 Pevatec Competition
10 24 Albert / Mergny (1ste RC1) Skoda Fabia WRC Aldero Rallysport