Spa Rally
17 tot 18 maart 2017
Een proef van alle gekheid! Het slechte weer dat heerste zaterdag over de regio van Spa veranderde de tweede rode van het Belgian Rally Championship 2017 tot een echte race voor overleving. Talrijk waren de piloten die tot de fout gingen, en dit zelfs in de laatste proef.

Bezorgd om de valse start in de Rally van Haspengouw te verbeteren, Benoît Allart, nogmaals met Kevin Fernandez als copiloot, heeft alle valstrikken kunnen vermijden om dit ongelooflijk toernooi in Spa te beëindigen op de 1ste plaats in het klassement, na de declassering van Cédric Cherain voor niet regelmentaire banden.

Wel dat Cédric Cherain (Citroën DS3 RRC) de scratchen heeft vermenigvuldigd, Kris Princen heeft perfekt volhouden en vermeden terug te vallen in de valstrik van Landen, waar hij iets teveel had... verzekerd. Zaterdag avaond, heeft hij verder aangevallen en tegen alle verwachtingen, is de piloot van de BMA Skoda Fabia R5 in de fout gegaan. Hij maakte een barrel rol in de laatste doorrit in La Clémentine! Ongelooflijk maar waar...
De tweede plaats algemeen is genomen door de Skoda Fabia R5 van een Vincent Verschueren, die begon met één ronde teveel in Francorchamps! Andere problemen kwamen hem nadien storen, alvorens dat een verbetering van de tijden hem toestand om het eind podium te halen.
Zoals men had kunnen verwachten, de Porsche's 997 GT3 hebben de show verzekerd en hebben een mooie betrouwbaarheid bewezen. Een uitstekende Fred Bouvy, met Jean-Louis Hottelet als copiloot, hebben een schitterende 3de plaats genoen net voor Jochen Claerhout, terwijl Marc Duez eveneens de top 10 integreerde op de 6de plaats.

Romain Delhez kon van geen beter weekend dromen op het ogenblik de Herock Spa Rally te beginnen. Ondanks de aanwezigheid van een plateau van hoog niveau, de Opel piloot heeft zijn kleine Adam laten vooruitstreven gedurende de twee dagen van de rally.
Vanaf de tweede proef van de rally, heeft Romain Delhez zijn voorsprong vergroot op de andere protagonisten in Juniors. Op het einde heeft de Olnois de andere concurrenten op meer dan 5 minuten gelaten!
Pos. Nr Piloot / Co-piloot Wagen Team
1 3 Allart / Fernandez Skoda Fabia R5 San Mazuin
2 46 Verschueren / Hostens Skoda Fabia R5 Go-Drive Racing
3 13 Bouvy / Hottelet (1ste RGT) Porsche 997 GT3 NSL Racing Team
4 18 Claerhout / Vandeputte Porsche 997 GT3 JT Motors
5 20 Rouard / Delhaye Citroën DS3 R3T  
6 24 Delhez / Bollette (1ste Juniors) Opel Adam R2 Opel Motorsport
7 69 Duez / Leyh Porsche 997 GT3 JT Motors
8 50 Dehaye / Gully Volkswagen Golf 3 Kit-Car JM Dehaye Racing
9 30 Goblet / Monjoie Ford Fiesta R2  
10 37 Vanbellingen / Vanrijkelen Mitsubishi Lancer Evo X Guy Colsoul Rallysport