Sezoensrally
15 tot 16 mei 2015
Gereden in de aangename regio van Bocholt, de 39ste editie van de Sezoensrally was beheerst door Chris Van Woensel, maar het is uiteindelijk Freddy Loix die zijn derde overwinning van dit seizoen in het Belgische Kampioenschap tekende. Een symbolisch belangrijke overwinning daar het gaat over de 13de overwinning van Freddy Loix met de Skoda Fabia S2000, een wagen dat zal vervangen worden vanaf Ieper door de nieuwe Fabia R5.

Terwijl driekwart van de Sezoensrally bestond uit een mooi duel tussen de Mitsubishi Lancer WRC05 van Chris Van Woensel en de Peugeot 208 T16 R5 van Kris Princen, ging alles verkeerd in KP12, Goolder 3, waar de evenementen zich gingen vermenigvuldigen. Kris Princen gaf er één minuut af wegens versnellingsbak problemen, wat vervolgens zijn  opgave zal veroorzaken. Alle winst voor Van Woensel? Zeker niet! In deze zelfde proef, ging Chris van de baan, stootte een paal en kwetste een toeschouwer. Opgave! en geneutralizeerde proef...

De rally eindigde dan op een kleine draf voor Freddy Loix, die een victorieus einde tekende aan dit deel van zijn carriere aan het stuur van een idool wagen, alvorens over te gaan op de Fabia R5 vanaf Ieper. Met deze nieuwe overwinning, heeft Fast Freddy een grote stap vooruit gezet naar een nieuwe titel, de nul punten van Princen en de afwezigheid van Cédric Cherain pleiten in het voordeel van de Skoda Belgium piloot.
De tweede plaats kwam aan Vincent Verschueren, die de aarde van Noord-Limburg terug vond sinds 2010. Op zijn Citroën DS3 R5, realiseerde Verschueren een foutloze rally.
Het gevecht voor de 3de plaats was eveneens intens, en op het einde van de rekening, is het de Ier Stephen Wright die verscheen aan het stuur van zijn Ford Fiesta R5, de Nederlander Michel Becx verdween in de voorlaatste proef. Dit podium was natuurlijk van natuur zijn copiloot Eddy Smeets te beroven, die thuis reed.

Bij aankomst, Patrick Snijers was even tevreden als Freddy Loix, daar hij deze maal aan de finish kwam met zijn Porsche 997 GT3, voortaan toevertrouwt aan MI.

In Junior BRC, de overwinning is toegekomen aan Polle Geusens, ondanks een van de baan en een koppelingsprobleem.

Het is Frank Jorissen op zijn Opel Manta 400 die won in Historic voor de eerste leider Dirk Deveux op zijn Ford Escort Mk II.
Pos. Nr Piloot / Co-piloot Wagen Team
1 1 Loix / Gitsels Skoda Fabia S2000 BMA Autosport
2 4 Verschueren / Broekaert Citroën DS3 R5 GoDrive Racing
3 11 Wright / Smeets Ford Fiesta R5 Rainey Rally
4 23 Allart / Surson (1ste RC1) Skoda Fabia WRC Aldero Rallysport
5 26 Faes / Van der Rijsen Mitsubishi Lancer Evo IX Fabory
6 3 Snijers / Bruneel (1ste RGT) Porsche 997 GT3 MI Motorsport International
7 7 Serderidis / Miclotte Citroën DS3 R5 J-Motorsport
8 27 van Iersel / van de Einde Mitsubishi Lancer Evo X Vitro+ Team Rally Sport
9 20 Dilley / Louka (1ste RC3) Citroën DS3 R3 Max Burton Racing
10 24 Bécaert / Geerlandt Mitsubishi Lancer Evo X