Rally van Haspengouw
21 tot 22 februari 2014
Door zaterdag de Rally van Haspengouw 2014 te winnen, eerste ronde van het Belgian Rally Championship, Freddy Loix bevestigde dat hij niemand vreest binnen onze grenzen.

Een succes gesmeed vanaf de eerste klassementsproef zaterdag ochtend, als de Skoda Fabia S2000 meer dan één toeschouwer verraste door zich vooruit te stuwen, genietende van de aarzelingen van de ene en de andere om zijn wet op te leggen. Als hij uteindelijk de auteur is van heel weinig scratches (5 op 13 proeven), Fast Freddy heeft nooit te veel sekonden toegekend, wat hem heeft toegestaan cavalier seul te doen en een maximum aan punten binnen te halen.

Achter Freddy Loix, de wedstrijd was interessant, en Kris Van Woensel heeft genoten van een kleine fout van Kris Princen om het beste te nemen, de twee japanse wagens waren uiteindelijk maar gescheiden van 30"9 bij de aankomst. Kris Princen heeft sterk geëindigd met twee scratches, zonder der meer Chris Van Woensel te kunnen verrassen voor de winst van de 2de plaats.

Lang gepunt op de 2de rij, de Nederlander Hermen Kobus heeft zich moeten tevredenstellen met een 4de plaats op 6"9 van Kris Princen, bewijs dat de strijd voor de eerste loper tot op het einde onbepaald was. Jonas Langenakens heeft het maximum gehaald uit zijn Mitsubishi Lancer Evo VIII Gr.A, wat niettemin een top 5 waard was dit weekend.
Pos. Nr Piloot / Co-piloot Wagen Team
1 1 Loix / Gitsels Skoda Fabia S2000 BMA Autosport
2 5 Van Woensel / Snaet (1ste RC1) Subaru Impreza WRC S5 CVW Rally
3 4 Princen / Kaspers Subaru Impreza WRC S12B F1rst Motorsport
4 8 Kobus / de Wild Ford Fiesta S2000 Kobus Tuning Competition
5 9 Langenakens / Delvaux Mitsubishi Lancer Evo VIII Guy Colsoul Rallysport
6 16 van Ballegooijen / Findhammer Mitsubishi Lancer Evo IX Rallyteam Brabant
7 17 Vanzeebroeck / Vandercruys Mitsubishi Lancer Evo VI  
8 41 Demaerschalk / Eelbode (1ste NMC) Ford Fiesta R200 Team Floral
9 30 Deveux / Vangrieken (1ste PTN) Ford Escort Mk II  
10 36 Dilley / Geoffrey (1ste RC4) Citroën C2 R2 max